Синове
Синовете са като пръстите на едната ръка,
различни са един от друг,
такива са но еднакво ги обичаме.
Те са наша кръв и наша плът,
отгледали сме ги от малки същества,
да ги изучим и възпитаме,
да тръгнат по правилния път.
Хубаво е и до нашите родители да се допитваме,
да черпим от техния опит богат.
Те ще растат полека
и на нас ще подражават,
ще вървят в Живота по пътека,
и духовните ценности да притежават.
Това е задачата ни нелека.
В този труден и суров Живот,
оцелява трудно изтрадалия ни народ.
Мечтая да останат в своята татковина,
а не както направиха мнозина.
Да останат и да докажат себе си Напук,
защото ще тежат на мястото си само ТУК.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados