Нещо някому "просветва"
и жена му го харесва.
И се почва - с вековете -
поколения от песове.
Тъй ценената особеност
най-подир се подчертава.
Не за верността в очите -
за медалите и славата.
Ясно - тук кръвта е "чиста",
но кое за мен е жалкото?
Кучетата - породисти.
А стопаните - по-малко.
© Александър Белчев Todos los derechos reservados