Сиромах и горски
(по Христо Пелитев)
Един сиромах във гората
сякъл за огрев дърва...
От засада изскочил стражарят
и погнал го с люти слова:
„Не бягай, дърварю... Поспри се...
В гората законът съм аз
и глобата днес ще те стигне
веднага!... Сега, в този час"!
Сиромахът, търчейки, извикал:
„Стражарю, не би ме настигнал,
защото по служба ме гониш,
а мене беда ме тормози!
Никога няма да можеш
„служебно" да ме догониш"!!!
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados