2 авг. 2008 г., 11:02

Сиромах и горски 

  Поэзия » Гражданская
885 0 21
 

                                Сиромах и горски

 

   (по Христо Пелитев)

 

 

Един сиромах във гората

сякъл за огрев дърва...

От засада изскочил стражарят

и погнал го с люти слова:

„Не бягай, дърварю... Поспри се...

В гората законът съм аз

и глобата днес ще те стигне

веднага!... Сега, в този час"!

Сиромахът, търчейки, извикал:

„Стражарю, не би ме настигнал,

защото по служба ме гониш,

а мене беда ме тормози!

Никога няма да можеш

„служебно" да ме догониш"!!!

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??