Сиво е навсякъде, когато теб те няма...
Сиво е навън... Дали не е измама-
твоя лик, стори ми се, аз видях.
Дали пък трик не беше, така и не разбрах...
И слънцето изгря за мен тогава,
и кръвта ми пламна кат' жарава,
защото зърнах те, макар и само миг,
цвете мое, остави ми ти вечен жиг.
© Габи Иванова Todos los derechos reservados