Приветства народът новия ред,
изпълнен с красиви химери,
с дружно "Ура!" и хукна напред –
баира към новия ден да катери.
И уж не изглеждаше стръмно, но ето –
мъчно и дълго народът катери...
Измори се, подхлъзна се, падна в дерето –
дерето дълбоко на своето вчера.
А там го чакаше... новият ред
със нови красиви химери.
Ревна народът и хукна напред.
Напред и нагоре – към своето вчера.
Предари Безмузов
© Кольо Колев Todos los derechos reservados
някой трябва да търси
други химери...