15 may 2015, 7:45

Скапаното общество 

  Poesía » Civil
313 1 2

СКАПАНОТО ОБЩЕСТВО

 

Нещата днес изглеждат коренно по-други.

Днес всеки търси своите права!

Изглеждат иначе и нашите съпруги...

И в къщи има нови правила...

 

Претенции се чуват даже от децата.

Оспорва се роднинския шамар.

А щом без време ти се качат на главата...

Те стават на пороците другар!

 

Погледнем ли дълбоко в Обществото,

ще видим ние скапания зар...

А без съчувствие и скарани с Доброто,

ний все се лъжем, като на пазар!

 

И свикнахме да нямаме добри задачи.

Да цицаме от общата хазна.

И всеки етнос чуждо гледа да откачи,

И да яде от чуждата храна!

 

И всеки тука иска от раз да богатее!

А без грабежи, става ли това?!

Фалшиви знамена, навсякъде ветреем.

Най-много са лъжите, на глава!

 

Жените ни  почнаха вече да се стискат

и раждат вече само по едно,

вместо любов, те вече бонусите искат

и често нямат даже капка свян!

 

А и мъжете ни обърнаха резбата,

и влезаха във групата жени!

Живота просто ни притиска по ребрата

И работата ни се освини!

 

Единствено сега си търсиме правата,

а за задачите не ни боли,

за първото си блъскаме главата,

а загубите  кой ще  заплати?!

  15.12.2014г. София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??