Изгуби се отделният човек,
удавен от световните проблеми.
За бъдещето няма вече лек,
щом цели континенти са ранени.
Взел раница на гръб тръгни пеша,
натам, където видят ти очите.
И все ще стигнеш сам сред пустошта
до Меката бездънна на звездите.
Животът трябва да е път към храм,
до който не долитат даже птици.
Видение и непристъпен блян
на разширените от щастие зеници.
Какъв е смисълът от този свят,
засял с нещастие последните пътеки?
Трагично е дори да си богат
в проклятието тегнещо навеки!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados