Скучен филм
Малки стаички, тесни прозорци,
къси зъби и дребни души -
всеки с крепост зад своята порта
и коминчето само дими.
Само вятърът бодро развява
на простора кирливо пране.
От досада снегът се прозява
и натрупва лениво до колене.
Зад пердетата пълно с герои.
Надминават дори Холивуд
в екшън-трилъри, хорър, ситкоми,
криминали, сапунки и spoof.
Терминатори, нинджи, пророци -
всеки в своето частно кресло,
в монолози на гъсти потоци
своя роля играе от-до.
Трият лапички его до его,
зяпат гладни за целия свят
и преди да отхапят от него -
предварително с бой го делят.
Малки хора - забравени гари,
къси пръсти и ситни души.
На комини не вярвам! Цигара
си припалвам, макар че вали.
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados