25 sept 2007, 8:21

Скука 

  Poesía
546 0 4
  30. 05. 2007 г


Нахално скуката дойде

и, без да зная накъде,

вървя по задължение

и плувам в примирение.


Спокойно, със търпение,

със липса на вълнение,

без смях и ускорение,

във страх от чуждо мнение.


Досадно скуката дойде.

И пак при мен ще доведе

приятелките си, на куп,

за да оглозгат моя труп.


Истерия и нетърпимост,

безчувственост, непоносимост

и други грозотии разни,

и задължителности празни.


Опасно скуката дойде

и даже зная откъде

разстла се, цялата в мъгла.

Не зная само докога...


И пльосна грозната си плът,

като змия на кръстопът

в живота ми, и той се скърши.

И вдъхновението ми свърши.


И гледам тъпо календара,

и се усещам вече стара...

Седя с поредното кафе

и гледам - скуката дойде...

© Цвети Пеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??