28 sept 2010, 21:58

Сладкарничка в гората 

  Poesía » Para niños
754 0 4

Там, до гордата ела,
една тъй мъничка пчела
сладкарничка отвори,
за нея всеки заговори.
Нали е много работлива,
написа тя четливо:
"На всички ви добре дошли!",
навсякъде премете и изми.

Най-първо втурна се мечето,
за мед подаде си гърнето.
След него Миш застана
с торбата си голяма,
чаени бисквитки да закупи,
челядта му няма да се  цупи.
Дотътри се и Ежко Бежко,
въздъхна тежко, тежко -
е... сега какво да избере,
със радост у дома да занесе?
До него хитрата Лисана
тихичко и кротичко застана,
поръча литър лимонада
в горещината за разхлада.
Дотърча задъхано и Зайко,
огледа бързо и сърдито,
ни морковче, ни зелка -
и отсече: Няма сделка!
Съгледа тортата голяма
за него и за тати, и за мама,
за братовчеди, братя и  сестри,
на всички ще се услади.

Цял ден пчеличката се труди,
на всеки с нещо угоди,
на заранта, когато се събуди,
сладкарничката пак ще подреди.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??