Сладки
Точно колко са сладки сладкишите,
колко, точно, бонбона ни трябват,
за да можем горчивото минало
да залъжем с парченцето щастие?
Без да искам към теб се отправям
и билет пак за двама купувам.
Но във сладкото бъдеще, знаем ли,
кой, кога, от кого е поканен?
Точно толкова сладки са малките
подредени парченца интимност,
сиропирани със сладострастие,
попрегорели отдолу с годините.
+ + +
© Огрян Орешников Todos los derechos reservados