8 ene 2022, 22:06

Сладко е 

  Poesía » De amor
1008 2 5

Днес ми е едно такова, криво,

и светът потънал е във сиво.

Непосилно е за слънцето вежливо,

да събуди в мене щастие пенливо.

 

В този ден аз си позволявам,

само мъничко да си поплавам,

в мрачни, тъжни спомени удавям,

мислите за мен, и теб, потапям.

 

Лепкавото минало подхваща,

като морска буря безпощадна,

мене вдига горе и поклаща,

а после отвисоко ме запраща.

 

Смазан, счупен, там на плажа пуст,

виждам силует познат, но черен,

режещия шепот аз го зная наизуст,

'не те обичам вече', и съм беден.

 

Куха е душата, тъмен е светът,

умът е празен, както и сърцето,

и не ще поема пак по този пусти път,

след тебе черно, мъртво е небето.

 

Сладко, сладко е да страдаш,

иначе си повей, миг и си забравен.

За да усещаш че си жив, ще падаш,

за да може някога да си изправен.

 

Пак. Пак ще бъда цял, ала белязан.

С гнойна рана, стара и прикрита,

чакаща отново аз да съм наказан,

болен, раздробен, с душа разбита.

 

Сладко, сладко е да страдаш,

мъката е наркотик коварен,

отпиваш за последно и оставяш,

иначе погубен си, безславен.

 

Прощавай, мъко, но се спирам!

Ходи си вече, изтрезнявам!

Взирам се и, о, чудо, аз я виждам,

искрата на душата, пак разпалвам.

© Калоян Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пишеш както ти дойде, за това се казва "само се пише". Много "сладко" ти се получава!
  • Радвам се, че се е харесало. Не съм добър в писането на стихове и обикновено те се случват на бързо, буквално за 5-6 минути между различни задачи, като ми дойде някаква странна муза.
  • "Изтрезнявам!" - много приятно, харесва ми заигравката със смяната на чувствата и с думите!
  • Благодаря!
  • Успех! Дадох глас
Propuestas
: ??:??