17 dic 2009, 23:36

Сладко-горчива лъжа 

  Poesía » De amor
434 0 0

Опитах се да го обичам,
но някак не успях.
Опитах се да му помогна,
но пълен провал претърпях.
Така неусетно се разделихме и
 вятърът розов отшумя.
Пътеки различни открихме.
Истината горчивина наля в
чашата, от която доскоро
страстта ни опияняваше...
 Всичко се оказа сладко-горчива лъжа...
Опитах се да го обичам,
опитах се огъня да не гася...
 Когато той от мен си отиде, сърцето смутно замря.
Така е било писано, но понякога не помага и любовта.
Обърнах гръб на илюзията,
 не забравих, че пулсира света.
Продължих с натъжена, но помъдряла душа.
 Разбрах - любовта и илюзията
вървят ръка за ръка.

© Петя Ченкина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??