Центростремително след залеза се спускам.
Догонвам слънцето в поредния вираж.
По нишките-лъчи - Майол се гмуркам -
превръщам ги в подводен такелаж.
Да стигна бездната - мечтаната безкрайност,
единствен смисъл в моя зъл живот.
Последен шанс за колеблива трайност,
но този свят е само скот до скот...
Телата-сенки плътно се увиват -
сгъстяват се в мъгла около мен.
Не дишам вече - вените изстиват.
Прощавам се с безсмислената тлен.
Бел. на автора. Жак Майол е най-големият подводен гмуркач на всички времена.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados