Държава в извънредна обстановка,
народът сляп и глух, на колене.
Къде е тука скритата уловка,
от глад или от вирус ще се мре?
Измислени, нелепи генерали
развяват си пагоните в ефир,
ни лук мирисали, ни яли,
правителството – селски панаир.
И разни тикви, мутри и идиоти
играят карти с нашите съдби.
Червени, сини, псевдо патриоти
от кръста по-надолу ги боли.
А вие, граждани добри, си спете!
Носете маски, тапи за уши!
И много скоро, без да разберете,
ще продадат и вашите души.
© Зорница Петровска Todos los derechos reservados