15.05.2020 г., 12:45 ч.

Следкарантинно 

  Поезия » Гражданска
577 1 0

Държава в извънредна обстановка,

народът сляп и глух, на колене.

Къде е тука скритата уловка,

от глад или от вирус ще се мре?

 

Измислени, нелепи генерали

развяват си пагоните в ефир,

ни лук мирисали, ни яли,

правителството – селски панаир.

 

И разни тикви, мутри и идиоти

играят карти с нашите съдби.

Червени, сини, псевдо патриоти

от кръста по-надолу ги боли.

 

А вие, граждани добри, си спете!

Носете маски, тапи за уши!

И много скоро, без да разберете,

ще продадат и вашите души.

 

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??