4 jul 2014, 13:27

Словесни ветрове 

  Poesía » Otra
470 1 2

-


”... речта е кръв, кръвта – пресветла реч.”
"Думите са вятър"
Валентин Чернев


Щом думите са вятър, както казваш,
то нека всесезонно да не спират –
победни – из космическата пазва
с ”наточен меч”,
кама
или рапира.
И нека след великия им полет
треперят от речта дори звездите.

Как би описал есен или пролет?

И как без думи можеш да попиташ
децата си – за приказка любима,
любимата – за чувството голямо,
голямата любов – за всичко зримо?

Как би попитал ”Гладна ли си, мамо?”

Щом думите са вятър, нека носят
"гореща кръв и вкаменена лава”,
и стихове, признания, въпроси...
Словата-вятър –
те след нас остават.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Думите носят огромен заряд. Особено когато са поднесени в точното време, на точното място. А твоите, Стенли, остават със сигурност! Браво!
  • Ние сме деца на думите!
Propuestas
: ??:??