Родих се вчера и намерих
до себе си заченат свят.
В ръка го взех и го премерих,
опитах го на вкус и цвят.
Познат изглеждаше, обаче
не бе го имало преди.
Тежеше повече от здрача,
ухаеше на светлини.
И беше още неукрепнал,
едва роден от мойта смърт,
от ярката ми мисъл сетна
и от последния ми дъх.
Създаден, но необитаем -
такъв е новият ми свят.
Покоят, вечен и нетраен,
ще всели в него лъч и мрак.
Ще пусне в него ветровете
на времето и вечността -
ръце, опиращи в небето
и пръсти, ровещи в калта.
Очи, съзиращи безкрая,
очи, съзиращи смъртта...
И мисъл, търсеща начало
в света, във който няма край.
© Елина Гюдорова Todos los derechos reservados