Nov 20, 2010, 8:52 PM

Случайности 

  Poetry » Other
593 0 2

Родих се вчера и намерих

до себе си заченат свят.

В ръка го взех и го премерих,

опитах го на вкус и цвят.

 

Познат изглеждаше, обаче

не бе го имало преди.

Тежеше повече от здрача,

ухаеше на светлини.

 

И беше още неукрепнал,

едва роден от мойта смърт,

от ярката ми мисъл сетна

и от последния ми дъх.

 

Създаден, но необитаем -

такъв е новият ми свят.

Покоят, вечен и нетраен,

ще всели в него лъч и мрак.

 

Ще пусне в него ветровете

на времето и вечността -

ръце, опиращи в небето

и пръсти, ровещи в калта.

 

Очи, съзиращи безкрая,

очи, съзиращи смъртта...

И мисъл, търсеща начало

в света, във който няма край.

 

 

© Елина Гюдорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво....и смислено.
  • Много хубав стих, Елина. Уловен е мигът на това да си тук, но и да си там...от където идваме. Поздрав!



Random works
: ??:??