28 sept 2017, 8:54

Слугата на мамона 

  Poesía » Filosófica
1075 0 0

Като дух ме посети,
и мислите ми заключи.
В слепец ме превърни,
съпротивлението забрани.

Желая те и се нуждая
излез от тъмната си стая
Свободата с пръсти докосни
и вратата след себе си тръшни

Аз вътре в плен ще си остана,
освободил от вътре звяра.
Ти вземи всичко от света,
изпепеляващ огън е греха.

Дано из прахта на моя гроб,
дано като отдаден твой роб,
дано лишен от своя глас,
в теб да се превърна аз.

 

© Калоян Велинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??