В църквата...
Архиереи в позлатени одежди
водеха празнична служба...
Строги,намръщили вежди,
сякаш бяха там по принуда.
Короните техни проблясваха.
По килими атлазени стъпваха.
С благовонен тамян и свещи огромни
Господ зовяха...
В притвора* бледа старица,
облечена цялата в черно,
държеше тънка свещѝца...
Господ слезе при нея...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados