14 mar 2021, 7:37

Сляпата Темида 

  Poesía » Civil
258 0 0

Сляпата Темида

 

Няма правила,

няма закони,

нашенеца през просото

килипиреца си гони.

В гонитбата обаче,

ако котето настъпи - 

защитник решава

как да постъпи.

 

,,Героят" наш,

вода ненапита,

в съда домъква

голяма свита - 

адвокати, свидетели,

цялата рода,

доказателства, факти,

от девет извора вода.

 

Сляпата Темида

слага на везната

до досието на ,,Героя"

заслугите на родата -

къде работи вуйчо,

стринка, бате...,

в коя партия е, 

или бил е тате?

 

Заседава Темида

зад вратите дебели,

в залата влиза

решението взела:

,,За всяка птица,

та била и кокошка,

няма милост,

няма прошка!

На ривиера палати,

в банка милиони,

за такива, нама

написани закони!?

 

Бог да прости Гошо!

Да е жив и здрав Йоан!

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??