Сляпата Темида
Няма правила,
няма закони,
нашенеца през просото
килипиреца си гони.
В гонитбата обаче,
ако котето настъпи -
защитник решава
как да постъпи.
,,Героят" наш,
вода ненапита,
в съда домъква
голяма свита -
адвокати, свидетели,
цялата рода,
доказателства, факти,
от девет извора вода.
Сляпата Темида
слага на везната
до досието на ,,Героя"
заслугите на родата -
къде работи вуйчо,
стринка, бате...,
в коя партия е,
или бил е тате?
Заседава Темида
зад вратите дебели,
в залата влиза
решението взела:
,,За всяка птица,
та била и кокошка,
няма милост,
няма прошка!
На ривиера палати,
в банка милиони,
за такива, нама
написани закони!?
Бог да прости Гошо!
Да е жив и здрав Йоан!
© Никола Яндов Всички права запазени