20 may 2019, 13:49

Слънце в камината 

  Poesía
187 2 0

Три дни дъжд.

И три нощи

бригадата демони

ми се плезят

в светкавици.

С маламашките пляскат -

с вода

боядисват стените ми.

И три нощи без каски

от скелето в бряста.

обковават с чукчета

прозорците ми във ламарини.

 

Три дни вятър

три нощи подред

изнасилва вратата ми,

но отвътре подпирам

с чували, претъпкани

с призраци.

 

На четвъртия

най-накрая осъмвам

и лятото

във дъждовния дом

обзавежда със слънце

камината.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??