May 20, 2019, 1:49 PM

Слънце в камината 

  Poetry
189 2 0

Три дни дъжд.

И три нощи

бригадата демони

ми се плезят

в светкавици.

С маламашките пляскат -

с вода

боядисват стените ми.

И три нощи без каски

от скелето в бряста.

обковават с чукчета

прозорците ми във ламарини.

 

Три дни вятър

три нощи подред

изнасилва вратата ми,

но отвътре подпирам

с чували, претъпкани

с призраци.

 

На четвъртия

най-накрая осъмвам

и лятото

във дъждовния дом

обзавежда със слънце

камината.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??