Асфалтът е изпълнен със слънца,
със къщички, човеци и оградки.
Опитвам да не стъпвам върху тях.
Две кладенчета ме поглеждат плахо.
Една ръчица ръси светлина -
декември точно днес,
е леко сприхав.
Чертичка за носле и за уста.
Дете на коленца света усмихва.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados