6 nov 2007, 10:03

"Слънчогледи" 

  Poesía » Filosófica
1042 0 18
                                (По картината на Ван Гог -"Слънчогледи")


Там, в далечината будни, тъмно-жълти,
жълти и тъмни се люшкат слънчогледи!

Там, като в люлки слънчеви, безумно-дълги,
в времето проблясват, насечени златни мълнии!

И как тъй, растения вълшебни в картина плуват!?
И дали вечно време за тях съществува!?

И как тъй, като тигри през огнени обръчи лудуват!?
И дали си даряват мига, миг преди да векуват!

© Мариола Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??