30 mar 2010, 20:25

Смисълът на моя ден... 

  Poesía » Otra
575 0 3

Моята приятелка - смъртта,
често ме посещава...
Понякога идва ей така -
и от някой близък ме лишава...

Понякога се прави на мила,
даже съвети ми дава -
щяла съм да бъда по-щастлива,
ако на другите не се раздавам...

Често дори се опитва да спори,
че няма никакъв смисъл -
нито  слънчевият ден,
нито красотата около мен...

Смисълът на моя ден?!

Децата ми да са щастливи,
приятелите - здрави, живи...
Загрижеността на майка ми
да ме обгръща...
Усмивка на любим човек
да ме прегръща...

Смисълът на моя ден?!

Да съм далеч
от  злобата и завистта,
да помня какво е честта -
да пазя душата си неопетнена,
гордо да се изправям,
даже смъртно ранена...

Смисълът на моя ден?!

Любовта си да раздавам,
искрено и всеотдайно да помагам,
да ме запомнят със добро,
да помня своя род и потекло...

Бих спорила още със смъртта,
макар че всичко отминава...
Един ден тя пак ще ме посети,
а аз ще съм готова

и, може би, вече ще си мълчи,

защото следа ще оставя...



© Ани Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Тъжно е да затваряш очите на приятелите си!
    Много по-тъжно, отколкото някой твоите да затвори...
    Важно е, наистина, да си живял така,
    че да оставиш подире си следа!
    Поздрави!!!
  • Това е най-важното-следата! Нея смъртта не може да ти я вземе!Поздрави
  • Изглежда си открила верния път Поздрав!
Propuestas
: ??:??