I. Смъртта на Патриарха
Бе все същият синоден тим
и след Максим.
Ала сега,
стана новинарски хит
смъртта на Неофит и без одит
на неговото ръководство.
Народът екзалтиран от фрустрация
на вярата направи масова приватизация.
А за църковните проблеми
на кой му дреме, дявол да го вземе?
И все така, до века..
II. Смъртта на Патриарха
Помина се.
И бре-е-ей!,
тоз наш пръв
Архиерей Неофит
надмина всички
патриарси досегашни
по фалш-емоции
и имитации
на всенародна почит.
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados