Mar 17, 2024, 5:52 PM

Смъртта на Патриарха 

  Poetry
105 0 0

I. Смъртта на Патриарха

Бе все същият синоден тим

и след Максим.

Ала сега,

стана новинарски хит

смъртта на Неофит и без одит

на неговото ръководство.

Народът екзалтиран от фрустрация

на вярата направи масова приватизация.

А за църковните проблеми

на кой му дреме, дявол да го вземе?

И все така, до века..

 

II. Смъртта на Патриарха

Помина се.

И бре-е-ей!,

тоз наш пръв

                Архиерей Неофит

надмина всички

          патриарси досегашни

по фалш-емоции

и имитации

           на всенародна почит.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??