26 jul 2020, 20:54

Смъртта не е нещо, което ме плаши 

  Poesía » Filosófica, Otra
784 4 3

Смъртта не е нещо, което ме плаши... 

                  отдавна бе скършена тя...

                                     преди векове

                                    сам Иисус

                              победи я... 

защо ми е да се боя?

 

      Тревожи ме нещо... 

наглед прозаично....

          това е тъгата

           край мен...

  тъгата у тези, 

които обичам,

аз виждам я

             ден

    подир

ден...

 

Разбирам, че щастие няма да имам,

   преди да съм тръгнал напред, 

захвърляйски светските цели, 

                                        мечтите 

далече... далече... зад мен... 

 

Разбирам, че трябва да трупам печали... 

и жертвайки своя живот.... 

да върна надеждата.... 

вярата в Бога.... 

           на моя... 

изстрадал... 

   народ... 

 

© Андрей Андреев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "да върна надеждата....
    вярата в Бога....
    на моя...
    изстрадал...
    народ... "
    Достойно! Много ми хареса! Браво!
  • На мен ми хареса!
  • Толкова ми напомня на ритъма от стиховете на Вапцаров...
Propuestas
: ??:??