===
Хищно-влюбени са прозорците в хижите.
Планината очи ненаситни затваря.
И в белите преспи лавинено ниже
страстни целувки и звук от китара...
Спят мислите, сгушени в раменно ложе,
в печката - въглени тихо догарят.
Юрганът, по-топъл от мечешка кожа,
крие как длани любовно се парят...
По тавана играят амурчета огнени
и забиват стрели по телата.
Сняг обещава с леден дъх да помогне -
да не пламнат от обич сърцата!
Луната е цяла! И се смее на глас -
отразихме се в нея щастливи.
Да разказва на други (в най-лудия час)
в снежна приказка как се заспива!
А над Банско звездите все още шептят
за китари, целувки, юргани...
И нощем със светещи погледи бдят
в своя зимен капан да ни хванат!
===
© Станислава Todos los derechos reservados