„Собствено” мнение
Обвито в сметки и пристрастия,
духовното безмълвно тлее,
интуитивното участие
пред логиката днес бледнее.
В борбата за предпочитание
умът надвива над сърцето
и чезне висшето познание
в математическото вето.
И ето ни, на подчинение
в казармата на времето,
заети с дребно изчисление,
попържащи си бремето ̶
на независимото мнение
затрили нейде семето!
© Марин Цанков Todos los derechos reservados