4 июн. 2012 г., 10:16

„Собствено” мнение 

  Поэзия » Гражданская
550 0 3

   „Собствено” мнение

 

Обвито в сметки и пристрастия,

духовното безмълвно тлее,

интуитивното участие

пред логиката днес бледнее.

 

В борбата за предпочитание

умът надвива над сърцето

и чезне висшето познание

в математическото вето.

 

И ето ни, на подчинение

в казармата на времето,

заети с дребно изчисление,

попържащи си бремето   ̶

 

на независимото мнение

затрили нейде семето!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??