18 feb 2018, 19:03

содржина и форма 

  Poesía » De amor
205 0 0

Видов уште едно македонско дете

до црвената линија на победата.

 

Се возев во автобус

кој попат ја менуваше бојата

минуваше низ сончеви и облачни појаси.

 

Направив едно срамежливо чекорче

и уште стотина храбри чекори

вратите на успехот сами се отвараа

ме пречекуваа добрите луѓе

чии имиња не ги знам

и не е важна формата

кога ја имаш содржината.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??