18.02.2018 г., 19:03 ч.

содржина и форма 

  Поезия » Любовна
204 0 0

Видов уште едно македонско дете

до црвената линија на победата.

 

Се возев во автобус

кој попат ја менуваше бојата

минуваше низ сончеви и облачни појаси.

 

Направив едно срамежливо чекорче

и уште стотина храбри чекори

вратите на успехот сами се отвараа

ме пречекуваа добрите луѓе

чии имиња не ги знам

и не е важна формата

кога ја имаш содржината.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??