24 oct 2017, 12:14

Со́фия и жените ѝ 

  Poesía » De amor, Erótica, Filosófica, Verso libre
853 0 0

Obra no adecuada para menores de 18 años

Ако София е жена,
тя е смирена и любяща.
Изнасилват я и я изоставят, 

а тя им прощава всеки път
и ги приютява в края на лятото,
вярвайки, че ще останат.
Този път завинаги.
Па́зи ги на топло под мъглите си,
притиска ги към планинската си гръд.

Завижда на южнячките. 
Дори се опитва да им подражава и грее.

Грее с всичка сила, докато
и последния ѝ камък не започне да па́ри.

Но я намразват още повече
И тичат да се охладят с морския бриз.

Ако София е жена, тя е олицетворение на жените, които е приютила.

© Жале Семпере Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??