9 ago 2018, 11:27  

Соларис 

  Poesía
674 2 1

Нараняваш се заради гордост и бягаш,
с надеждата за заместител.
Оглеждаш лицата и бавно сравняваш
Къде ли е твоят спасител?

 

Заблуда ужасна е сам да заменяш,
сърцето за сходно лице.
Лицето е сходно така и изглежда.
И питаш сега накъде?

 

Все пак си на ясно, че се заблуждаваш.
Блокираш всяка мисъл, анализ.
Погубваш се, докато се наслаждаваш,
потъвайки в своя соларис..

© LeonaXIII Todos los derechos reservados

Соларис е научнофантастичен роман от 1961 г. на известния полски писател Станислав Лем. Книгата има голям успех, дължащ се на уникалната комбинация на научни хипотези, философски разсъждения и сложно изградени емоционални отношения.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??