16 oct 2010, 19:16

Солен ли е „Вкусът на времето” 

  Poesía
1178 0 9

 

 

Солен ли е „Вкусът на времето”

 

„Солен е вкусът на времето

и  ние със тебе го платихме.

Години от нас ще вземе то,

но в тях ние себе си открихме!!!”

 

                        „Щурците”, 1982г.

------------------------------------------

 

 

През  облаците гмурнах се надолу,

луна над блока ти привързах.

На балкона пред вратата кацнах

и отвън загледах те – ти слушаше

„Вкусът на времето”.

 

Редеше маса, слагаше украса

и свещите с кибрит запали,

бенгалски огън на елхата сложи,

припявайки „Вкусът на времето”.

 

След това зачака. Мен. Сама.

А аз отвън те гледах. И ти се радвах.

Не посмях да вляза и да приседна с теб –

та ти си пееше „Вкусът на времето”!!!

 

После полунощ удари, във такт със песента,

а небето грейна, цялото в ракети.

Годината без мен посрещна. Пак сама.

Шампанското сама отвори, че аз, нали съм будала,

отвън с луната пеех си  „Вкусът на времето”.

 

Наметна си червеното палто

и хукна да ме търсиш. Боса.

Разтревожи се за мен, че закъснях,

а аз, глупакът, вън, с луната пеех си

„Това е вкусът, това е вкусът  на времето”!!!

 

На заранта прибра се, изморена и, като в несвяст,

червеното палто във гардероба сложи.

По теракота остави кървави следи,

че снощи вместо да те спра или поне обуя,

останах вън да пея „Солен е вкусът на времето!”!

 

 

Но, ще се поправя, обещавам*!!!

И на първо време ще ти изтъка килим –

на триста дявола козината тази нощ със кремък стригах.

Луни обяздвах, а после ги гарнирах с баклава,

ще  стъпват вече в меко наранените крака

и сладък ще ти е „Вкусът на времето”!!!

© Роберт Кулиани Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??