16 feb 2012, 15:39

Солени песни 

  Poesía » Otra
679 0 13

Дух близък, родствен на поета,

море немирно, имаш ти -

към теб от родните полета

летяха моите мечти.

(П. К. Яворов)

 

 

Морето, казваше един поет,

че само силните обича

и в сините му пазви спят

на морските момичета душите.

 

Но ето ни – раздалечени,

тъгуващи един за друг,

солени песни още пеем

и вятър стискаме в юмрук.

 

В сърдитата ни бяла пяна –

удавени безброй мечти,

и фарът свети в отчаяние

да ни покаже верните следи.

 

Понесли счупени черупки,

дрейфуваме по чужди бряг –

бучим сърдито и клокочим,

с неземна страст...

с неземен плам.

 

Весела ЙОСИФОВА

2007 г.

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??