Как сладки са целувките солени
и как солени летните мечти,
целувай ме, целувай ме без време,
ще дойде зима и ще загорчи.
Донесе есента разлъка,
пътека от листа далеч от мен,
с горчиво вино давя люта мъка
и спомени - кой сладък, кой солен.
По залезните плажове се скитам,
рисувам върху пясъка очи,
вълните все за стъпките ти питам,
солено е морето... и мълчи.
© Веселин Банков Todos los derechos reservados