29 mar 2011, 2:01

Сонет І 

  Poesía » De amor
755 0 9

СОНЕТ  І

 

Не е изминала година

ликът красив откак съзрях –

по-скъпа става ми Галина,

а звучният й ведър смях

 

кънти в душата ми ранима,

цъфти усмивката пред мен –

тя с боговете е сравнима!

От красотата вдъхновен

 

стихът ми лее песен жива

и странни звуци на Шопен

в поточен ромол се преливат.

 

В копнеж минават ден след ден,

любов нощите ми не скриват

и аз заспивам подмладен!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??