И аз потънах в тази бездна,
във мътно -сивата вода.
И моя хоризонт изчезна,
и сила в мен не остана!
И аз постпих, като всички,
крадящи чуждите парички,
и прецапках през света,
без Истината да следя.
О, тактиката не бе нова,
тя гордо шестваше в света!
Бях роб на тая суета
и носех нейните окови!
И аз човека без пари,
посрещах "Злото" от зори.
© Христо Славов Todos los derechos reservados