13 jul 2018, 11:09

Сонет за небесния творец 

  Poesía » Filosófica, Formas graves
1612 9 13

 

... навярно в сухите леса –
там, дето шушнат ветровете,
за малки капчици роса
е жадно всяко крехко цвете...


Там, в тая дива красота,
е скрит божественият смисъл,
и Бог в небесната Вода
е прости формули записал.


С тях всяка твар е съживил,
с лъчи стопил е ледовете,
и цветно семенце спасил,


което утре ще берете!

... навярно Бог вода е пил,

когато нейде никне цвете...


29 юни 2017 г.

 

© Таня Чардакова Todos los derechos reservados

Стихотворението за първи път е публикувано в творческия ми фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 29 юни 2017 г..

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??