4 jun 2024, 12:53

Спасени в ръжта 

  Poesía
184 8 19

Може би така е по-добре –
лятото, когато се забави,
най-напред страха да обере,
който тука зимата забрави.

После да напълни с топъл дъжд
на Земята грубите ѝ шепи,
слънцето да вдигне изведнъж,
щом прогледнат облаците слепи.

И навярно ще е по-добре
в сламените шапки на мечтите
времето светулково да спре –
в погледа му да узреят дните.

А когато плисне изведнъж
лятото, с коси от златни прежди,
да спаси из цъфналата ръж
със целувка всичките надежди.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??