1 oct 2011, 22:16

Спешна операция 

  Poesía » Otra
453 0 1

                СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ

 

     Повече от двадесет години търсим

                               Европейски светила.

     За спешна операция!

     На Лильо-Андро-Жельо-Гоцевата

                                Псевдодемокрация.

     Или от гроба му да вдигнат Тато

     да ни изтупа качествена

                                           Реставрация!

     Че тая, дето я калъпят

     разни Полит-бюровски синчета,

     не става даже и за "Беленски

                                                   прасета"!

 

     А в държавата ни

                                     не един Глупак,

     мечтае нов Червен Диктатор

                           да ни управлява пак!

     Лично аз не вярвам

                                        в тая Утопия!

     Не помня от кога съм се отказал

                   водка Столичная да пия...

     Няма вече кой от Путин

                               ласки да бленува!

     И със премрежени очи със Него

                       уста в уста

                                        да се целува...

     Или пък, когато много

               са ги вдъхновили Музите,

     до три пъти да се целуват

                   в стегната прегръдка,

                                       но по бузите...

     Макар че "по-големият ни Брат"

              още ни дебне като хрътка,

    никога да не ни пусне

              от "братската" прегръдка...

 

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Истинно!Както е казал Ботев:,,У нас свестните считат за луди,,... вече няма луди.Само нормални... разбирай по български.Всеки народ си заслужава съдбата.От това не следва ,че тя не може да бъде променена.Може, но само с мнозинство.Поздрав!
Propuestas
: ??:??