27 abr 2015, 18:16

Споделено от полиглот 

  Poesía » Filosófica
274 0 0

Колкото повече
чужди езùци
владееш,
толкова повече
земни живòти
живееш!

 

Щом ги изỳчиш,
еднакво усещаш ги родни -
твои звезди Витлеемски
и в теб - пътеводни!

 

Но без езика си майчин
си сам сред пустиня...
Той е за тебе душа и
сърце, и светùня!...

 

Него не можеш отмина,
не можеш отмина!
Той те държù в единение
с род и Родина!...

 

А и дори да не знаеш
не свои езици,
имаш си майчин,

пред който
да ахват

зеници!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??