8 abr 2007, 14:06

СПОМЕН 

  Poesía
745 0 5

СПОМЕН

Паметта на устните е твърде къса.
Разрових старите писма на спомена.
Защо ли ми е нужна пепелта?
Дано изваят от праха ни чаши
                                                
каменни.
Потърсихме сред клоните стреха.
Оплетохме си дом от нишки звездни.
Откъснахме най-нежните цветя.
В косите ми заплете пак звезди…
                                              
неземни.
Възкръснала кръвта ни закипя.
Опари дланите, затоплени от пряспа.
Душата-птица, луда... полетя!
Остави шепа красота...
                                         
в очите ни.
Докосна ни потайно любовта.
Отрони мъничка сълза в зениците.
И някъде дълбоко в мен, сега
една тъга
струи...

                                    Заключена!
04.2007г.



© Василена Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??