16 ene 2011, 23:56

Спомен бисерен и скъпоценен 

  Poesía » De amor
568 0 7

Занижи се, в сноп светулчен,

като бисер нежен на гърдите ми.

И проблясвай скъпоценен,

щом те нося във сърцето си.

През сто коралови надежди търсих

в тези двеста сребролунни нощи,

с триста кораба преплувах

през  съня в одежди звездни.

Колко пъти те отричах,

колко пъти се отричах аз сама...

ала винаги надничах

все към теб и любовта.

Даже хиляди да са, ще ги изкупя

с перлените нанизи в гръдта

и отново бисерна ще те желая

в топлата си хилядна сълза.

И до тебе нявга ще доплува

хартиената ми, но горда флота

и с  перо мастилено ще те целува

мисълта ми, щом към теб пътува.

Занижи се в кръговрата на живота ми

и проблясвай, даже да си спомен.

Аз със милион желания в сърцето си

ще извая в тебе моя песен.

 

 

 

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??